Astroportal

Ji Djing heksagram 52. Gen Planina, Mirovanje

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

52. KEN PLANINA
Ovo je trenutak za mir u vašem životu. To je mir koji slijedi nakon energičnog kretanja i mir snage, koji prati prikupljanje snaga za kretanje naprijed. U vašem životu neka situacija, ili slijed događaja, dolazi do kraja. Nalazite se u novoj situaiciji, i iskusit ćete novi slijed događaja. Došao je trenutak da se angažirate u mirnom procesu samoispitivanja: ovo će vam dati potrebnu snagu da poduzmete korake koje će tražiti situacija koja se sada razvija.

52. Gen / Mirovanje
Gore: GEN planina, čvrstina
Dolje: GEN – planina, čvrstina

Kada su leđa tako mirna da se čovjek osjeća bestelesan ili kada hoda dvorištem a ne primjećuje ljude – nema greške.

MEDITACIJA, MIROVANJE, PASIVNOST, introspekciji
Vaš unutarnji život treba da je sada u centru pažnje. Od posebne je važnosti meditirati o predmetu svog pitanja, jer samo u takvom okviru svijesti možete ponovno uspostaviti sklad sa taom.
MEDITACIJA u ovom kontekstu znači stanje u kojem vaše misli ne lutaju izvan okvira aktualne situacije. Ne radi se o aktivnom činu nego o stanju svijesti. Jednom kada se um smiri a ego priguši, nadilazi se unutarnji metež. Kroz unutarnje mirovanje i objektivizaciju utisaka izvana, približavate se prosvjetljenju. Pošto je vaš djelanje u skladu s kosmosom, postići ćete izuzetan napredak.
Prije svega, MEDITACIJA i unutarnja smirenost će vam pomoći uravnotežiti sebe, zatim, pošto uspostavite krajnju unutarnju objektivnost, znat ćete što vam je činiti i kada je pravo vrijeme za to. Tako ćete izbjeći pogreške i njihove posljedice.
Uslijed formalne složenosti svjetovnih zbivanja, vrlo je važno postići unutarnji mir koji čovjeku omogućuje da ne reagira impulzivno, nego prikladno situaciji. Svoje misli usredotočite na sadašnjost i ne dozvolite da vas vode predrasude. Tako će sve vaše akcije biti prikladne i dobro prihvaćene. I odnosi će sada imati velike koristi od unutarnjeg mirovanja. Izbjegavajući razmišljanja koja sežu predaleko u budućnost, i maštanja o tome što će se dogoditi, vi možete savladate smetnje koje proistječu iz vašeg ega. MEDITACIJA vas također sprečava
da činite društvene gafove zbog kojih biste se kasnije kajali. MEDITACIJA obnavlja i um i tijelo. Tek kada umirite stres zasnovan na osobnim
projekcijama i fantazijama, postižete pravu opuštenost. Impulsi koji se poslije ispolje su u skladu s vašim pravim potrebama. zaustavite misli. I to odmah!
Mirovanje, GEN, u gornjem trigramu kozmičkih ideala, ponavlja se i dolje, u trigramu – ljudskih odnosa. Bez promjene, MEDITACIJA sugerira da se budućnost u pogledu vašeg pitanja, ne može isplanirati i predvidjeti. Razmišljanje o njoj samo vas može bolno uznemiriti.

U opisu Chuang Cea, Taoističkog mudraca iz 4. stoljeća pne, vidi se praktična primjena ovog heksagrama:
“Nemoj biti sakupljač nagrada. Ne skladišti utvrđene sheme. Ne budi ono što nisi. Ne robuj znanju, naizgled gospodareći njime. U sebi realizuj
Beskonačno do najvišeg mogućeg stupnja i putuj kroz oblasti koje nisu označene ni na jednoj zemljopisnoj karti. Primijeni do kraja ono što ti je od
Prirode dano, ne opterećujući se svojim subjektivnim gledištima. Jednom riječju, delaj sasvim bez napora.
Um savršenog čovjeka nalik je na ogledalo. Ogledalo ne juri za stvarima da bi uhvatilo njihov odraz. Kad ih odražava, ne čuva to za sebe. Tako ga ništa ne može ozlijediti. Tako ga ništa ne može pokvariti.

Lao Ce ovako razmišlja o meditativnom raspoloženju:
Onaj tko zna ne govori.
Onaj tko govori ne zna.
Zato zatvori usta.
Ukini želju.
Ublaži oštrinu.
Čvorove odveži.
Svjetlost priguši.
Postani Jedno s prašnjavim svijetom.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM