KARMA I REINKARNACIJA-Svatko od nas ima nekoliko različitih tijela!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Svatko od nas ima nekoliko različitih tijela. Ipak, moramo razumjeti to da nisu sva tijela fizički opipljiva. Neka od njih nemaju čvrstu formu koju možemo dodirnuti. Njih možemo opaziti u dubokim stanjima meditacije kada nam je um okrenut prema unutra, a ne prema van.

Prije nego što dođe do fizičkog utjelovljenja, duša iliti jiva prolazi kroz nekoliko faza.

U prvoj fazi se iz uzročnog ili kauzalnog tijela, koje predstavlja nešto poput skladišta uspomena iz svih inkarnacija, biraju one karme koje treba da se iskuse u predstojećem fizičkom životu. Zatim se te karme projektiraju na astralno tijelo, koje predstavlja savršenu kopiju fizičkog tijela. Jedan od naziva za astralno tijelo je um.

Dakle, jedino što još preostaje jeste da se duša rodi u fizičkom tijelu kako bi mogla iskusiti karme koje su joj potrebne za njezin vlastiti razvoj.

Ako u uzročnom tijelu prevladava negativna energija, duša mora proći kroz proces pročišćavanja, što joj je omogućeno dobivanjem fizičkog tijela. Bolesti koje se javljaju su rezultati nagomilanih negativnih energetskih obrazaca koji su se nakupili u prethodnim fizičkim životima. U trenutnoj, aktualnoj inkarnaciji, duša se oslobađa ovih negativnosti, a to se na fizičkom planu manifestira u vidu bolesti. (To može pokrenuti filozofsku raspravu je li bolest blagoslov ili prokletstvo. Ili oslobođenje i zatvaranje jednog ciklusa života.)

Možda će biti lakše ako navedemo jedan primjer.

Zamislimo da je duša kroz mnoge fizičke živote imala problem pokazati osjećaje. Bila je hladna u ophođenju prema drugima, nije htjela pokazati svoju osjećajnu stranu i stidjela se svojih emocija. Možda je čak i povrijedila mnoge ljude ne uzvrativši im emocije ili im se na neki način ismijavala. U sadašnjem životu takva duša može roditi u okruženju koje otvoreno pokazuje svoje osjećaje i svjesno ih integrira u svoj život.

Duša koja se plaši svojih emocija ovo okruženje će doživjeti na izuzetno neugodan način. Ona će pokušati opet da se sakrije, ali sada neće imati kuda. Kao reakcija na njeno ponašanje iz prethodnih života sada se može roditi sa srčanim problemima. Srčane smetnje neće moći izbjeći, ali moći će ih ublažiti ako prihvati da se emotivno otvori. U suprotnom, u određenom periodu života doživjet infarkt koji će prouzročiti fizičku smrt, a sve kao rezultat potiskivanja i zatvorenosti.

A zašto baš problemi sa srcem?

Odgovor je jednostavan. U predjelu srca nalazi se srčana čakra, Anahata, koja predstavlja centar ljubavi, osjećanja i emocija. Kroz ovu čakru osjećamo i volimo život, ljude i sve što postoji. Povezana je sa srcem i plućima i ako imamo problem s ovim organima, možemo posumnjati da Anahata nije uravnotežena.

Kroz pluća udišemo život, dišemo punim plućima što bi se reklo, au srcu prebiva život. Iz njega nastaje sve što postoji. Ljudi su emotivna bića, emocije ih pokreću. Ako dođe do potiskivanja emocija, to je kao da se sakrivamo, bježimo od sebe samih i vremenom počnu se javljaju tegobe u predjelu grudi. Zato srce prvo nastrada ako se pojave emotivne blokade.

Sve ovisno o tome koliko je problem sa ispoljavanjem emocija bio naglašen, postoji mogućnost da se problemi sa srcem izliječe, da se održava status quo, au najtežim situacijama, što god da se uradi, ne mogu se postići pozitivni rezultati. Na sreću, takvi slučajevi su vrlo rijetki.

Ipak, osoba mora biti svjesna da višeživotno zatvaranje i bježanje od osjećaja neće moći da se dovede u red za vrijeme samo jednog životnog vijeka. Upravo zato je bitno da duša radi intenzivno na emotivnom otvaranju, jer njena sadašnja dijela određuju njenu budućnost kako u ovom, tako iu narednom fizičkom životu. Problemi se ne završavaju fizičkom smrću, oni se samo prenose dalje i zato je važno suočiti se s problemom i rješavati ga na vrijeme. Što problem duže stoji i čeka, breme koje se nosi postaje teže.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK