Astroportal

Merkur – planeta okretnosti …… Pored Sunca i Mjeseca, Merkur je planeta koja ima najsnažniji upliv na natalnu kartu ….

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Merkur određuje na koji se način krećemo, kako i koliko govorimo, da li razumijemo dobro pojave koje nas okružuju … Govori io djeci, načinu na koji trgujemo, koliko smo obrazovani, kako komuniciramo s drugima, na koju nam stranu um “naginje” …

Astrološki, Merkur je najbliži Suncu iu natalnoj karti može biti udaljen od njega najviše 28 stupnjeva. U najkraćem, to znači da vam je Merkur ili u istom znaku u kome je Sunce ili je u znaku ispred ili iza njega. Ako ste, primjerice – Lav, Merkur je u vašem hoiroskopu u Lavu, Raku ili Djevici. Samim tim, sa Suncem ne može pravi nijedan drugi aspekt osim konjunkcije. Ali je zato mnogo aspekata s drugim planetama i upravo to daje vanjskom svijetu sliku o vama. U jednom te istom znaku, sasvim je različito tumačenje ukoliko Merkur pravi pozitivne, nego ako pravi negativne aspekte.

Merkur u znakovima
Merkur u Ovnu

Razum je potčinjen instinktima. Pozitivno: Bistar um koji žuri da što prije dođe do cilja koristeći “šesto čulo”, odlučnost u djelovanju. Negativno: uvredljivosti, nedostatak takta i strpljenja.

Merkur u Biku

Sporost, praktičnost, želja da se sve provjeri. Pozitivno: zdravorazumsko razmišljanje, saznanja se baziraju na iskustvu, odlično pamćenje. Negativno: Ograničen um.

Merkur u Blizancima

Radoznalost, široka interesovanja, neposrednost. Pozitivno: Kritički um, brzo shvaćanje, bogato izražavanje. Negativno: Površnost, pokvarenost, manipuliranje istinom.

Merkur u Raku

Osjećajnost, ponekad i hirovitost. Pozitivno: Asocijacije po sjećanju na osjećaje i analiza subjektivnih dojmova. Negativno: Krajnja tvrdoglavost (do udaranja glavom u zid) i nedostatak smisla za humor.

Merkur u Lavu

Ostavljanje dojma. Pozitivno: Um sklon sintezi, brzo nalaženje rješenja, želja za učenjem, uvjerljivost. Negativno: Bistrini misli smeta želja da se zasjeni sugovornik, velika patnja ako izgubi u verbalnom duelu.

Merkur u Djevici

Analitičke sposobnosti, učinkovitost delanja, pojačana pažnja na detaljima, odlično pisano izražavanje. Pozitivno: Urednost misli, objektivnost. Negativno: sitničarenjem, nesposobnost da se misli izraze, od drveća ne vidi šumu.

Merkur u Vagi

Otvoren um, humanizam, slušanje protivničkog mišljenja i njegovo uvažavanje. Pozitivno: Logika, lako shvaćanje apstrakcija, traženje idealnih rješenja. Negativno: Neodlučnost, intelektualni snobizam.

Merkur u Škorpionu

Pronicljivost, jaka intuicija, detektivski duh. Pozitivno: Odgonetanje misterije, analiza, prodor u suštinu, brzo “sklapanje kockica” u glavi, priznanje pogrešaka. Negativno: Proturječnost, nečasnost, sklonost pravljenju intriga.

Merkur u Strijelcu

Neovisno mišljenje, slobodan duh, otvorenost, direktnost, lakoća učenja. Pozitivno: Sklonost filozofiji, pravdoljubivost. Negativno: Naivnost, prebrz govor, priznavanje prvenstva uvjerljivim ili glasnu (a gorima od sebe).

Merkur u Jarcu

Koncentracija, istraživački duh, duboki uvidi, sklonost apstraktnom razmišljanju. Pozitivno: Dovođenje misli do zaključka, logika, i analiza i sinteza misli, savršeno pamćenje. Negativno: Fanatizam, netrpeljivost.

Merkur u Vodenjaku

Samouvjerenost, progresivnost, pronalazačke sposobnosti. Pozitivno: reformatorske duh, originalnost. Negativno: blesavljenja, skepticizam, pravljenje neslanih šala i smišljanje obmana.

Merkur u Ribama

Najjača intuicija, medij, lakoća ulaženja u duhovne sfere. Pozitivno: Empatija, dar predviđanja. Negativno: Iracionalnost, kaos ideja, i – ili priča bez prestanka ili šuti “kao riba”.

Merkur u poljima
Merkur u 1. polju

Snalažljivost, radoznalost, mladolikost. Pozitivno: Sposobnost da se odmah prihvati novo i izvuče ono najbolje. Negativno: Nervoza, neozbiljnost, rasijanost.

Merkur u 2. polju

Razum u službi bogaćenja. Pozitivno: Dobro upravljanje i raspolaganje novcem. Negativno: Sklonost makinacijama i sumnjivim novčanim transakcijama, pretjerana bezbrižnost.

Merkur u 3. polju

Lako učenje i dobri odnosi s okolinom. Pozitivno: Savršen govor i odlično pisanje, ljubav prema kretanju i školi. Negativno: Površnost, znanje se svodi na ono što zna okolina i od čega ima koristi.

Merkur u 4. polju

Intelektualni kontakt s roditeljima i rodbinom. Pozitivno: Dobra zarada od poslova koji se rade od kuće ili u obiteljskoj tvrtki. Negativno: Razdor unutar obitelji zbog sukobljenog testiranja.

Merkur u 5. polju

Sklonost umjetnosti, dobri odnosi s djecom. Pozitivno: Umne sposobnosti stavljene u službu umjetnosti i humanih ideja. Negativno: Um u službi zadovoljstva lakom zabavom, kockarske sklonosti.

Merkur u 6. polju

Široka lepeza interesovanja, pedantnost. Pozitivno: Uspjeh u “merkurijanskim zanimanjima”: trgovini, izdavaštvu, komunikacijama … Negativno: Nesiguran posao, slaba koncentracija.

Merkur u 7. polju

Um u službi braka i partnerstva. Pozitivno: intelektualizam u svim vrstama veza: ljubavnim, poslovnim … Negativno: Sklonost birokratizovanju u svemu što radi, nepostojanost u odnosima s drugima.

Merkur u 8. polju

Spekulacije, aspiracije ka nasljedstvu. Pozitivno: Svrsishodnost bilo kakvog djelovanja, radoznalost za pitanja smrti i seksa, usredotočenost. Negativno: Brojne opasnosti u dječjem uzrastu.

Merkur u 9. polju

Interes za inozemstvo, ljubav prema putovanjima, fakultet. Pozitivno: Lako učenje stranih jezika, uspjeh u visokom obrazovanju. Negativno: Neugodnosti u vezi s inozemstvom i strancima, nemogućnost dobivanja diplome.

Merkur u 10. polju

Aktivna komunikacija, intelektualna snalažljivost. Pozitivno: Profesija povezana s putovanjima i komunikacijom, lako dolaženje do položaja u društvu. Negativno: rasplinutost, nestabilnost, nejasan cilj.

Merkur u 11. polju

Prijateljstva zasnovana na intelektualnim interesima. Pozitivno: Trezven stav prema ljubavi, posao i ideje kroz rad s klijentima. Negativno: Arogancija, kompleks više vrijednosti.

Merkur u 12. polju

Teško djetinjstvo, usamljenost, sklonost “tajnim poslovima”, primjerice poslu špijuna. Pozitivno: Strpljenje, profesija zasnovana na pomoći nevoljnicima ili otkrivanju tajni. Negativno: Usredotočenost na samog sebe.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK