Astroportal

Mjesečev čvor i planete ~ Kvalitete planeta s kojima je povezan Mjesečev čvor

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

U današnjoj astrologiji sve su češća razmatranja značaja Mjesečevih čvorova. Za razliku od istočne, zapadna astrologija sklona je jednostavnim objašnjenjima ovih točaka tumačeći ih, uglavnom, pozitivnim (Sjeverni čvor) i negativnim djelovanjem (Južni čvor). Medjutim, oni imaju mnogo složenije značenje u životu svakog od nas. Mjesečevi čvorovi po prirodi su i malefici, ali i veliki dobročinitelji. Kada su destruktivni, Pluton je spram njih pravi andjeo, a kada daruju Jupiter je prava cicija. Medjutim, oni nemaju mnogo veze s običnim, svakodnevnim stvarima.
Astronomski promatrano, mjesečevi čvorovi su dvije imaginarne, matematičke točke u svemiru, na mjesečevoj orbiti, u kojima ona presijeca prividnu putanju Sunca oko Zemlje (ekliptiku). Promatrano sa Zemlje, to su točke u kojima se sijeku putanje Sunca i Mjeseca. Sjeverni čvor predstavlja točku u kojoj se Mjesec podiže iznad, dok je Južni točka u kojoj se spušta ispod ekliptike. Oni su uvijek jedan nasuprot drugog (oporba u astrološkoj karti). Kreću se retrogradno, prosječnom brzinom od oko 3 minuta dnevno, te pun zodijački krug prijelaze za oko 18, 5 godina.
Većinom je Mjesečev čvor mnogostruko ozračen (planeta s njim imaju više aspekata) i tada je interesantno postaviti pitanje, koja planeta daje jednu mogućnost, a koja drugu.

Planeta ili planeta, koje imaju aspekt prema Mjesečevom čvoru, čovjek mora koristiti kao instrumentarijum, kako bi načinio prvi korak u svom razvoju. Reakcija je različita ovisno od planeta u aspektu, ali je za sve ciljna oblast tamo, gdje je Mjesečev čvor.

I to je određeno kroz znakove, a prije svega – više praktično – kroz kuće. Kod svih aspekta moramo obratiti pažnju na tri stvari:
~ Kvalitete planeta s kojima je povezan Mjesečev čvor, trebalo bi u životnoj praksi se koristiti sa većom pažnjom i naročito brižljivo se kultivirati. One ni u kojem slučaju ne smiju biti upotrijebljene za osobno uzdizanje, već za dobrobit šire zajednice.
~ Ove planete se koriste i prilikom izbora zanimanja. Često je planet, koja je u konjunkciji s Mjesečevim čvorem, čak indikativna za izbor zanimanja, to jest ona ukazuje koji bi poziv trebao izaberemo. Svako zanimanje je put za samorazvoj i za Mjesečev čvor je važno da u tome sudjeluje. Tako da ova planeta ne smije izostaviti u slici zanimanja.
~ Planete, koje aspektuju Mjesečev čvor, trebalo bi stalno koristiti u svjesnom radu na sebi. To znači da treba sami sebe promatrati i ispitujemo, da utvrdimo gdje imamo loše navike i gdje su mogući propusti. Mjesto najmanjeg otpora za duhovni uspon uvijek iziskuje veća ljudska naprezanja.

Svaka planeta koja je u aspektu s Mjesečevim čvorom, ima osobito značenje za duhovni razvoj, a posebno one koje su u konjunkciji ili opoziciji s njim.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM