Mjesečevi čvorovi – Rahu i Ketu-Rahu i Ketu predstavljaju dva dijela jednog bića …..

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Priča o čvorovima je nešto kompleksnija za razliku od priča o ostalim planeta, a razlog za to je vrlo zanimljiv, kao što ćemo i vidjeti. Da bi se mogla razumjeti priroda Mjesečevih čvorova, poznatih kao Rahu i Ketu, moramo za početak reći što su to zapravo čvorovi. Poslije toga priču ćemo proširiti posebno na Rahua koji predtsavlja sjeverni Mjesečev čvor, a zatim na Ketua koji predstavlja južni Mjesečev čvor.

Odmah na početku, kroz naziv sjenovite planeta, možemo vidjeti da se njihova priroda izražava na neobičan način. Za Rahua i Ketua se može reći da su sjenovite planeta zbog toga što ne postoje u materijalnom univerzumu. Također izazivaju pomračenje Sunca i Mjeseca oduzimajući na neki način svjetlost, stvarajući pri tome sjenu.

Rahu i Ketu predstavljaju dva dijela jednog bića. Rahu predstavlja glavu, a Ketu tijelo, rep. Rahu je uzrok, a Ketu posljedica. Rahu je glava koja ima ideje, a Ketu je tijelo koje ideje pretvara u stvarnost. Rahu oblikuje našu budućnost, dok nas Ketu vraća u prošlost. Ovako bismo mogli nabrajamo u nedogled i da se igramo s parovima suprotnosti, ali ne bi ih mogli razumijemo u potpunosti ako ne kažemo od kog bića i kako su oni postali.

bućkanje oceana
Već smo rekli da su oni dijelovi jednog bića, točnije Vasukija, predvodnika Naga, odnosno zmija.

U pradavna vremena vodio se rat između deva i asura. Sila reda i kaosa, svjetlosti i tame. Vasuki je želio između ovih zaraćenih strana zavlada mir i zbog toga je otišao do Višnua i predstavio mu je svoj plan. Višnu u početku nije htio da se složi s Vasukijem, ali pošto je Vasuki bio uporan Višnu je na kraju pristao. Vasuki je predložio zaraćenim stranama da zajedno stvore mir i harmoniju u svemiru. Dobrovoljno je obavio tijelom planinu Meru, a zaraćene strane su krenule da vuku svaka na svoju stranu. Deve su držale Vasukija za rep, a asure za glavu. Ideja je bila da se bućkanjem oceana, oceana uma, stvori amrita, nektar besmrtnosti, koji će svima biti ravnopravno podijeljen.

Iz oceana su izašli Kamadenu (krava koja ispunjava želje), Učajšravas (nebeski konj), Varuna (boginja opojnih pića), a za njom su došle apsar, nimfe, zavodnici i zavodnice. Pariđataka (drvo koje ispunjava želje), Lakšmi (božica izobilja i bogatstva, Višnua supruga), otrov halahala koji je Šiva popio spašavajući tako deve i asure sigurne smrti. I na kraju se pojavio Danvantari (božanski iscjelitelj) noseći sa sobom Amrita i znanje o biljkama, iscjeljenju i bolestima.

U tom trenutku se dogodilo nešto što je Vasuki predpostavljao da se može dogoditi. Deve su prisvojile Amrita za sebe i nisu htjele da je podjele sa asurama. Asure su bile izmučene držeći sve vrijeme Vasukija za glavu, trpeći pri tome njegov otrovni zadah, tako da nisu imale snage da se suprotstave devama, koje su u međuvremenu okusile Amrita.

Kasnije, prema planu, Vasuki se prikrao devama da bi od njih uzeo Amrita iu tom trenutku je dogovor s Višnua stupio u djelovanje. Glumeći bijes Višnu je diskom odsjekao Vasuki glavu, ali pošto je on u međuvremenu popio jedan vrč s Amrita postao je besmrtan. Tako prepolovljen i dalje je bio živ, ali ono što je bilo jedno biće podijelilo se na dva dijela.

Kako je to dogovor nalagao dvije polovice su poslane na dva različita kraja Zemlje da vječno traže jedno drugo.

& Nbsp;

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK