Astroportal

Na temelju horoskopa možete saznati kako netko izgleda iako se niste vidjeli

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Priroda znakova, boja lica i kose

Ovim sam se dovoljno pozabavio u uvodu ili prvom dijelu, od strane 93. do 99. ka kojima te upućujem. Još jednom, ukratko:

Ovan, Bik, Vaga, Škorpion – raspoznaju se po osrednjoj visini, ali su više visoki

Lav, Djevica, Strijelac – tijelo koje ide više u visinu

Rak, Jarac, Ribe – nisko

Blizanci – indiferentno

Vodenjak – osrednje proporcije.

Prvo, prosuđuje se boja natusa prema planetima na Ascendentu, o čijim sam bojama (čitajući neke druge autore, naći ćete izvjesna odstupanja u vezi s bojama znakova i planeta) iznio svoje mišljenje u prvom dijelu ovog rada, na stranama 57-83.

Drugo, od znaka u usponu i umetnutog, ako ijedan postoji (Lily je obraćao pažnju na umetnute znakove, kao i većina njegovih kolega i suvremenika koji su koristili kvadrantne podjele kuća. Ono što je važno znati, to je da umetnuti znakovi nemaju nikakvo posebno značenje , niti postoje posebna pravila za tumačenje umetnutih znakova, kao što je slučaj u suvremenim tumačenjima. Lili ih je tumačio kao i sve ostale, uzimajući u obzir planete koje se nalaze u umetnutom znaku i / ili njegovog vladara).

Treće, od njihovih vladara.

Četvrto, od planeta ili planeta koje partilno podržavaju stupanj u usponu ili vladara Ascendenta.

Peto, od fiksnih zvijezda koje se uzdižu s Ascendentom, a koje imaju boju onih planeta čiju prirodu oslikavaju (primjerice, boja koja se povezuje s Marsom je crvena. Fiksna zvijezda Antares koja sija crvenim sjajem zato ima prirodu Marsa).

Šesto, od temperamenta. Jer, sangvinični ten je svijetao ili čist, flegmatični je blijed, kolerični je žut ili crven, a melankolični crn. Pri čemu treba primijetiti da prisustvo jednog ili obje sretne planeta na Ascendentu daju dobre i skladne boje, a nesretne planete jednako i zle i najčešće ružne.

Sjeverni znakovi kao što su Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav i Djevica (podjela na sjeverne i južne znakove izvedena je prema pomicanju Sunca sjeverno od ekvatora (od proljeća do jeseni), kad se Sunce nalazi u znakovima od Ovna do Vage, odnosno južno (od jeseni do proljeća) kad je u ostalim znakovima. Ovo vrijedi za sjevernu poluloptu), a također i Ribe i Strijelac pokazuju vesele boje. Zimski znakovi ili kuće nesretnih planeta pokazuju nešto tužniji lik. Unatoč svemu, boje su jedino bijela, crna, žuta i crvena (četiri osnovne boje kože karakteriziraju i četiri ljudske rase – bijelce, crnce, azijate i crvenopute; potomci Indijanaca i nekih plemena u Australiji), a sve druge se dobivaju miješanjem ovih.

Ali, da bi procijenio boju, uradi sljedeće. Dodjeli svakom Signifikator njegovih nekoliko boja, a potom, svedi sve na jednu boju prema onoj s najvećim brojem. Nakon što si mudro odredio pravu miksturu, moraš također razmotriti klimu ili državu u kojoj je natus rođen. Jer, mada u svojim prikupljenim svjedočanstvima možeš naći signifikaciju svijetle osobe, ako je ona Španjolac, tvoj sud će biti pogrešan, jer su oni obično tamnoputi ili crni; Danci su svijetli ili crvenokosi i tako dalje.

Pet stvari se razmatra za određivanje proporcija lica i njegovih dijelova, odnosno znak u usponu i njegov vladar, planeta ili njihove konfiguracije koje imaju s Ascendentom, Sunce i Mjesec, sezona godine i fiksne zvijezde na Ascendentu.

Ljudski znakovi u usponu, kao Blizanci, Djevica, prva polovina Strijelca i Vodenjak, ukazuju na svijetao i čist ten.

Bik, Rak, Škorpion, Jarac i Ribe pokazuju deformisanost, kao i druga polovica Ovna i Lava.

Jupiter i Venera od svih planeta daju najljepši ten. Merkur i Mjesec su sljedeći. Ipak, ako su oni zle planete (ako su oštećeni i imaju vladavinu nad lošim kućama neba), onda pokazuju nesavršena osoba ili ten, ali kad nisu oštećeni ni na koji način, ukazuju na dobro i lijepo lice. Saturn, Mars i Južni čvor i njihove nesretne konfiguracije prema Ascendentu pokazuju nesavršenost. Nesretna planeta na Ascendentu, tj. Saturn, Mars ili Južni čvor, ožiljak ili madež na licu.

Sunce i Mjesec dignifikovani, pokazuju ljepotu, mada sunce daje proporcije koje nisu lijepe.

Tamo gdje su oba svjetla ometena, tamo postoji povreda očiju. Kad su nesretne planete združene ili u konjunkciji sa svjetlima, ili sa Sjevernim ili Južnim čvorom, ili sa svojim vlastitim čvorovima, ili bez latitude ili na svojim maksimalnim Latitude, one deformiraju tijelo devijacijama, hromošću, škrofulom (značajno oticanje limfnih žlijezda u predjelu vrata) i tako dalje.

Opet, vernalni znakovi (proljetni znakovi – Ovan, Bik i Blizanci; opis je izveden prema prirodi sezone (proljeće-sangvinija, ljeto-koler, jesen-melankolija, zima-flegma), a ne prema prirodi samih znakova) pokazuju lijep oblik ili izgled , mesnat, ljepotu kose i njene boje, i sangvinični ten.

Ljetni znakovi ukazuju da su dijelovi tijela glomazniji, da tijelo naginje srednjoj visini, da je maljavo, da su krupne oči i kolerični ten.

Jesenji znakovi pokazuju mršava tijela, malje koje se prostiru na sve strane, svijetle oči, pristojan stas, melankoličan ten.

Zimski znakovi pokazuju pristojan izgled natusa, crne, tamnopute boje, malje koje se prostiru na sve strane ali slabe (tanke dlake, slab folikul), flegmatično konstituciju.

Fiksne zvijezde pomažu ljepotu ili deformitet, prema prirodi one planeta s kojom se poistovjećuju.

Bilo Merkur, bilo Venera, ako podržavaju Ascendant iz svojih domicila ili egzaltacija, pokazuju visok stas. Suprotno ako su u svojim padovima ili izgonima.

Saturn, Jupiter ili Mars u svom padu, izgonu ili retrogradni, ukazuju na osrednji stas, ali koji naginje visini. Ali, ako su u svom padu ili izgonu, a nisu retrogradni, onda ne mijenjaju stas.

Ako nijedna planeta partilno ne podržava vladara Ascendenta, tumačenje se mora izvesti od vladara Ascendenta. Ako direktan, ne uzima se u obzir znak u kome je. Ako retrogradan iu svom padu, onda o stasu ne zaključujemo na temelju prirode planeta nego znaka u kome se nalazi. Na sličan način, Luminari imajući moć i dignitet na Ascendentu, otkrivaju stas prema kvaliteti znaka u kome se nalaze. Ali Merkur, imajući dominaciju na Ascendentu, daje stas prema prirodi planeta koja je njegov dispozitor i tako dalje.

O mesnatosti ili mršavosti tijela

Mi nazivamo mesnatošću ili mršavošću tel, ono što se događa tijelu po prirodi stvari nakon punoljetnosti ili oko trideset godina života ili nešto kasnije (tijelo prolazi kroz brojne promjene sve do razdoblja između 25 i 30 godina, nakon čega se izgled osobe neznatno mijenja). Tumačenje u vezi s tim izvodimo od znaka u usponu i njegovog vladara, odnosno od one planeta koja ima najviše dostojanstva tamo.

Ovan, Bik, Lav – prva polovica ukazuje na mesnatost, druga na mršavost.

Blizanci, Škorpion – prva polovica znaka mršavost, druga mesnatost.

Rak, Jarac – prva polovica osrednjost ka mršavosti, druga više ka mesnatosti.

Strijelac – prva polovica mršavost, druga mesnatost.

Vodenjak, Ribe, Vaga, Djevica – pokazuju osrednje proporcije tijela, ali druga polovica Vodenjaka naginje mršavosti.

Vladar ascendenta se tumači tako što se, ako partilno podržava stupanj ascendenta, sud uzima prema prirodi znaka u usponu. Ako to nije slučaj, onda tumačenje izvedi prema kvaliteti znaka u kome se nalazi vladar Ascendenta, pod uvjetom da je u aspektu s bilo kojom planetom.

Ako vladar Ascendenta nije u partilnom aspektu ni sa jednom planetom, prosudi prema polovici znaka koju Almuten ne posjeduje ili ne okupira (nejasno je što je Lily ovim mislio). Evo što se na tu temu može pronaći kod Sonera:

… pogledaj da li postoji neka planeta na stupnju u usponu, egzaktno u stupanj, naročito ako ima bilo kakvo dostojanstvo na toj poziciji. Ako nije na takvoj poziciji do u stupanj već je postavljena tako da je stupanj u usponu u moitetu njenog orbisa ili da ona projicira svoje zrake na tu poziciju prema moitetu svog orbisa, na račun toga će ta planeta biti glavni signifikator forme tijela, ali će biti pomiješana skupa s formom na koju ukazuje Almuten Ascendenta i znak u kom je Almuten smješten. Razmotri, također, na prvom mjestu Ascendant, a osobito ako Almuten Ascendenta aspektuje Ascendant …
Johan Sonera, O prosuđivanju horoskopa (prev. Robert Hend)

Vladar domicila ili egzaltacije znaka na Ascendentu, združen sa Suncem unutar moiteta orbisa (uz odsustvo Marsa), upućuje na krupno tijelo, ako znak u usponu i njegov vladar to potvrđuju.

Ako dva planeta imaju jednaku dominaciju na Ascendentu, tumačenje moraš izvesti od one planete koja partilno aspektuje Ascendant, a prednost daj onoj koja je u domicilu ispred one u egzaltaciji.

Radi boljeg snalaženja u tumačenju, vrati se na prvi dio uvoda, gdje sam obradio prirodu, oblik i izgled planeta.

Neki su razmatrali čudovišta (između ostalih, ovom tematikom se bavio i Klaudije Ptolomej koji defektnim rođenjima posvećuje posebnu pažnju u trećoj knjizi Tetrabiblos; poglavlje IX, str. 125, Ašmandov prijevod), ali kako su oni greška prirode i ne pripadaju prirodnom poretku nebesa, uzdržavam se reći bilo što o tome.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK