Astroportal

Periodika u numerologiji

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ono što je bit numerologije, a što osoba koja se bavi brojevima nužno treba poznaje jeste PERIODIKA. To je dio numerologije koji je vezan za vremenske cikluse, uz pomoć kojih se vrši predikcija u njoj.
Numerološka periodika je svakako vezana za kalendar koji se koristi u vremenu, kada se vrši numerološka predikcija. Kalendara je oduvijek bilo bezbroj vrsta i to s najrazličitijim vremenskim ciklusima i namjenama. Shodno tome se i numerologija mijenjala, odnosno prilagođavala se vremenskim razdobljima i kalendarima koji su bili aktualni u određenim vremenskim razdobljima, povijesni promatrano.
Kakve sve kalendare čovjek ima? Odgovor je: najrazličitije. To su poljoprivredni, državni, mjesečevi, sunčani, astrološki, crkveni i mnogi drugi kalendari. Postoji i takozvani “lutajući kalendar” (staroegipatski) koji je poslužio kao osnova za godinu koja ima 365 dana i gdje se njegov početak, svake 4 godine pomiče za 1 dan i na taj način putuje kroz sva godišnja doba. On je osnova današnjeg kalendra, kojim se služimo sada u 21. stoljeću.
Bez kalendara, bez periodike i bez vođenja računa o dimenziji vremena, zaista se nikada nije moglo, pa se to ne može ni danas. Shodno tome numerologija se podijelila na numerologiju srednjovjekovnog doba i numerologiju Novog Doba, koje se uvelike razlikuju. Prosto je neumjesno, danas u 21. stoljeću, koristiti stare, “prapotopske numerološke tablice” koje više nisu vjerodostojne u ovim moderima vrmenenima.
Kalendar i znanost o vremenu, u stvari su potekli od sakupljača pristojbi u pradavna vremena. Sve što je pripadalo gospodaru, skupljači pristojbi su od plebsa sakupljali u apsolutno jednakim vremenskim razmacima. “Pare svuda vrte svijetom”, pa vidimo da vrte i različitim kalendarima na ovom svijetu.
Latinska riječ “Calendarium” znači “knjiga zaduženja”, a “kalende” znači “prve dane u mjesecu”. Većina kalendara ustanovljena je sukladno Prirodnim Zakonima i podudarnostima s različitim prirodnim pojavama, što je uvijek iskazivano brojevima. Svaki kalendar je autentični sustav koji čine brojevi.
Ono što je ključ jesu vremenski ciklusi i različite cikličnosti, najčešće prirodnih pojava. Tu su i kalendari koji su posvećeni različitih Bogovima, primjerice gdje godina ima 260 dana (13 mjeseci po 20 dana); tu su kalendari koji se služe sa 120 000 godina 18 000 godina 1.753.005 godina 6.480.000 itd. Kao što vidimo, ovdje su prisutni samo brojevi koji u sebi imaju ogromne cifre.
Kineski kalendari su, primjerice, povezani s kalendarskim ciklusima koji su povezani dalje sa kompletnim sustavom mjera i težina. Kao što znamo u Bibliji se govori o tome da je Bog stvorio ovaj svijet brojem, mjerom i težinom. Drevni kineski mudraci govore o tome, da je kalendar matematički model savršenstva ovoga svijeta i da čovjek i priroda, neumitno funkcioniraju po prirodnim ciklusima i nitko tome ne može izbjeći.
Također, kalendar služi čitanje vrijeme. On nije ništa drugo do skupine i familije brojeva, koji stoje u točno određenim sustavnim odnosima jednog prema drugom i simboliziraju određene stvari. Na isti način brojevi se koriste u numerologiji kada se vrši predikcija nečije sudbine ili budućnosti. Bilo da je u pitanju pojam, stvar, događaj, čovjek, grupa ljudi, jedan grad, jedna država itd.
Izravno iz kalendara proizlaze, astrologija, horoskopi kao i zodijački znaci. I iz čega oni proizlaze? Proizilaze iz brojeva! Također 5 elemenata i Teorija 5 elemenata (koja se koristi u kineskom horoskopu, Feng shuiju, akupunkturi i orijentalnoj medicini) proizlaze iz kalendara i brojeva. Mnoge stvari se u kalendaru vrte oko broja 1, 4, 5, 7, 12, 28, 30, 31 itd. Jasno nam je na temelju kalendarskih i ostalih značenja, što analogno tome oni predstavljaju u numerologiji.
Kalendari su sinonimi striktnih vremenskih i cikličnih poredaka, koji su izraženi brojevima. U brojevima su kodirani nepromjenjivi i vječni principi postojanja života na našoj planeti, kojima dominira vrijeme.
Znajući brojeve datuma svog rođenja možemo bolje upoznati sebe i one oko sebe. Naime, netko tko je rođen u proljeće ili jesen, po svojoj psihofizičkoj konstituciji, po svojim talentima i sudbini, nikako ne može biti isti ili sličan onome tko se rodio u ljeto ili neko drugo godišnje doba. Naš datum rođenja govori nam koja smo konstitucija, koji smo psihološki tip osobnosti, što nam prija, što nam ne prija; kojim smo bolestima predisponirani, što može biti dobro a što loše za nas sada, u našoj budućosti, bližoj i onoj daljnjoj. Ako poznajemo brojeve, oni će nam reći sve.
Pored ovoga treba poznavati i kalendar doba u kojem živimo. Stoga proučite i kalendar kojim se služimo danas s početka 21. stoljeća, da biste mogli zaista razumjeti numerologiju, a posebno načine na koje se u njoj vrši predikcija odnosno prognoza budućnosti, kako za pojedinca tako i za širi plan kao što je grad, pokrajina, država ili pak čitava planeta.

Struktura Ji Djinga

Predanje kaže da je legendarni Fu Hsi prvi izumio linijske cjeline knjige. Predanje dalje prikazuje da je sadašnja knjiga nastala poslije revizije dvije ranije knjige,

Read More »

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK