Astroportal

Projektiranje unutarnjih konflikata na ljubav i veze (iz kuta astrologa)

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Kao što kažu: Ono što je dolje isto je kao i ono što je gore, i ono što je gore isto je kao ono što je dolje, za ostvarivanje čuda Jednoga, isto tako možemo reći: Ono što je unutra isto je kao i ono što je izvana

Kako uopće možemo očekivati ​​da imamo kvalitetnu ili sretnu vezu, a nismo svjesni svojih unutarnjih konflikata, dilema, nesigurnosti, strahova, pa i suprotnosti. Podsjetimo da u ovom svijetu postoje suprotnosti, koje isto tako postoje iu nama, i dok god se ove suprotnosti ne integriraju, one nam mogu biti kamen spoticanja ili se manifestirati kroz razne probleme. Treba samo postaviti pitanje: Kako misliš da imaš izvana kvalitenu vezu, au sebi se boriš s određenim konfliktima? Ponekad mi se dogodi da me čudno pogledaju, kao da se prvi put susreću s ovim pitanjem ili nikad nisu razmišljali na ovaj način, ali meni je u takvim trenucima drago da ih potaknem na razmišljanje. Važno je početi razmišljati i razumjeti ZAŠTO nam se nešto događa. Konflikti su razni, kao na primjer ljubav-mržnja, oduzimanje-davanje, osjećaje-razum i još mnogo, mnogih drugih, od horoskopa do horoskopa, odnosno od osobe do osobe, i mislim da nema nitko tko ih nema. Navešću samo nekoliko primjera, prosto je nemoguće sve obuhvatiti. Posebno treba obratiti pažnju na aspekte između Mjeseca i Venere kad su u pitanju ljubav i emotivni život, zato što ove dvije planete simboliziraju privatnost, intimu, osjećaje, brižnost, partnerske odnose, ljubav i tako dalje, ali i ostale aspekte treba uzeti u obzir. Primjerice, Mars u kvadratu s Plutonom ili Sunce u konjunkciji s Uranom također mogu utjecati na mnogo toga što nam se događa u partnerskim odnosima ili emotivnom životu.

Kad su Venera i Pluton u nepovoljnom aspektu, posebno kad je orbis mali i kad su planete u kutovima horoskopa, kroz odnos ili vezu potrebno je prepoznati neki vlastiti kompleks ili sjenu. U suprotnom je prisutan ekstremistički pogled na vezu, koja se doživljava ili kao ekstremno dobra ili kao vrlo loša. Ovaj aspekt može opisati kao ljubav koja je začarana i osoba ne može osloboditi veze čak i kad u njoj ima mnogo problema, ali ne može se oslobodi jer još nije otkrila vlastite komplekse koje projicira na vezu. Na primjer, težnja da se postigne moć kontrole u vezi, jer negdje u korijenu postoji strah od gubitka partnera ili veze. S obzirom na to da je ovaj strah prisutan, što je najčešće na nesvjesnoj razini, onda osoba u vezi pribjegava ekstremnim i agresivnim načinima postići moć i kontrolu zato što misli da će tako sačuvati vezu i da neće izgubiti partnera. Dok god se osoba ne suoči s ovim strahovima ili dok god ih potiskuje, njoj će se iu stvarnom iu stvarnom životu dešavati veze u kojima će imati gubitke. Zašto? Zato što život onda djeluje kao neka vrsta prisile i namješta takve okolnosti da bi natjerao (pomogao) osobi da se suoči sa svojim strahovima i kompleksima. Ovaj aspekt se može manifestirati i tako što se privlači partner koji je ekstreman, agresivan, posesivan ili bolesno ljubomoran, jer su to sve načini da postigne moć i kontrolu, ali privukli ste ga da bi u njemu prepoznali (ogledalo) onaj dio sebe od kog bježite i koji potiskujete, a to su vaši kompleks, sjena ili strah. Ono što sam primijetila is obzirom na to da sam vlasnik ovog aspekta, jeste da čovjek tek kad doživi duboku bol i gubitak voljene i bliske osobe, a što ne mora biti samo partner, već i dijete ili roditelj, tek onda se svjesno suočava sa svojim strahom i tek ga onda oslobađa. Jedna moja klijentica s oporbom između Venere i Plutona u nekoliko veza je doživjela sljedeće: dvojica su je napustila na tajanstven način, što je u stilu Plutona, a treći je obolio od raka i preminuo. Prema tome, bila je uvijek na neki način osujećena. Naravno, sad nikako ne treba pomisliti da se uvijek kod ovog aspekta događa smrt partnera. Međutim, tamo gdje je umiješan Pluton, tu je uvijek prisutno nešto ekstremno i duboko. Slično kao kad zbog ljubavi ili voljenog bića treba otvoriti vrata koja vode ravno u utrobu i podzemlje. Najvažnije je da se shvati i razumije razlog zbog kojeg se prolazi kroz ovakve emotivne patnje i frustracije, a to je da pristup ljubavi i vezama, kao i davanju kroz sve to, mora biti u potpunosti preobražen.

Možete čak imati bilo koji aspekt između Venere i Plutona i uvijek tu postoji neki stav “zahtijevanja”, jer zahtijeva se ljubav, zahtijeva se pažnja, stalno se nešto zahtjeva. Pluton je u svojoj osnovnoj prirodi zahtjevan. Osobe s ovim aspektom vrlo često koriste osobni magnetizam i privlačnost da bi uvukle drugu osobu u blizak odnos, što rade čak i bezobzirno, mada ovo dosta zavisi i od cjelokupne prirode čovjeka i mjerila njegovih vrijednosti. Pluton voli osjetiti moć, i zato, kad je u aspektu s Venerom, uvijek postoji neki oblik moći s kojim ćete morati izboriti. Kod ovih aspekata uvijek se zapitajte: Kako koristiti svoju moć i osobni magnetizam, Koliko vaše želje za čulnim zadovoljstvima mogu imati pogubne i ekstremne posljedice ili: Koliko ste zbog ljubavi spremni iskusiti i smrt?

Venera i Mars mogu ukazuju na neki seksualni kompleks, osobito ako su u nepovoljnim aspektima ili ako su primjerice u konjunkciji u Škorpionu ili u osmoj kući. Ovdje se uvijek postavlja pitanje: Kako koristiti svoju seksualnu energiju jer, s Marsom seksualna energija, uzbuđenje i strast u partnerskom odnosu postaju vrlo važni. Prava svrha astrologije je da steknete malo svijesti o tome kakvi ste, i da možete sebe sagledati. Nepovoljni aspekti između Venere i Marsa često se manifestiraju kroz nestrpljenje u partnerskim odnosima. Zatim, nestrpljivost pokazati simpatiju ili ljubav prema drugoj osobi, ali i nestrpljenje da ona vama isto to pokaže, pa ako morate mnogo čekati, a Mars ne voli čekanje, onda ova nestrpljivost lako prelazi u ispoljavanje grubosti ili bijesa. Osoba koja ima kvadrat između Venere i Marsa u sebi ima razdražljivost i ljudi s kojima je bliska brzo to i osjete. Često se aspekt manifestira kao veza koja je strastvena, dinamična, intenzivna, ali i kratka, jer je kod ovog aspekta važno da se održi strast u vezi, ali strast istog onog intenziteta kakva je bila i na početku. Osoba traži izazov i uzbuđenje u ljubavi i partneru, i onda često isto to i dobiva u emotivnom životu. Prisutna je potreba da pored sebe ima partnera koji će je stalno izazivati, a ako toga nema, onda će čačkati zato što joj je izazov vrlo potreban. Mars je planeta koja nema kontrolu i onda se partner lako pretvara u rivala, au nekim slučajevima i u neprijatelja, jer negdje postoji nesvjesna potreba za borbom, dokazivanjem i natjecanjem u partnerskim odnosima. U ekstremnim primjerima dolazi i do fizičkog ozljeđivanja, pa i ljubavi koja lako prelazi u mržnju. Osoba ima nesvjesnu identifikaciju ljubavi i borbe, a to je: Ako nema borbe, onda nema ni ljubavi ili identificira ljubav s ratom, pa onda imamo: Ljubav je rat ili: Ljubav je bojno polje. Sve se to projicira iu realnosti, jer u osobi postoji i neka vrsta agresije i bijesa, što, primjerice, može imati korijene još u djetinjstvu ili obiteljskom okruženju. Prema tome, treba razmišljati što pokreće agresiju i bijes kad su osjećaji u pitanju.

Kod muškaraca Mars pokazuje kako želi potvrditi snagu i muževnost ili na koji način želi impresionirati, dok kod žene Venera pokazuje način na koji želi izgledati dobro i da osvoji simpatije kod drugih. Uzmimo Marsa u Vagi u muškom horoskopu. Kako bi nekom mogao se dopadne njegov pokušaj impresioniranja? Djeliće vam komplimente, otvarat će vam vrata gdje god treba ući, sipac vam piće u čašu, uvijek će biti lijepo obučen, pokušat će vas impresionirati osmijehom ili nekim estetskim i umjetničkim doživljajem. Sjetimo se da je Marsa u Vagi imao Elvis Presley – zar on nije cijeli ženski svijet impresionirao svojim pjevanjem i pjesmama? Dok je on pjevao, one su vrištale, plakale i padale u trans, međutim, nikad se planeta ne može gledati odvojeno od dispozitora, a dispozitor Elvisovog Marsa je bila Venera u Jarcu. Ovo znači da njegov Mars ima i kvalitete Jarca, pa mu je bilo važno impresionirati druge kroz profesiju i status: Ja sam profesionalac. S druge strane, kad je u ženskom horoskopu Venera u Blizancima, ona se identificira s ovom Venerom i želi izraziti svoju ženstvenost i da se svidi drugima na način kako to rade Blizanci. Može vam kaže: Vidi kako sam pametna ili će vam pokazati prvo svoju policu s knjigama i pričati o knjigama koje je pročitala. Privući će vas na neki dječji način. U svim ženama postoji i muški stranica, i to su njezini Sunce i Mars, kao što iu svim muškarcima postoji i ženska strana, a to su njegovi Mjesec i Venera. Zato u ženskom horoskopu Mars i Sunce pokazuju kakav ih muškarac uzbuđuje, au muškom horoskopu Venera i Mjesec pokazuju kakva ih žena uzbuđuje i privlači. Ako njen Mars u Lavu, netko tko djeluje poput Lava, dakle hrabar, ambiciozan i uspješan, muškarac je koji nju privlači (naravno, treba dodati i aspekte i dispozitora). Ako njegova Venera u Raku, onda ga privlači djevojka ili žena koja djeluje poput Raka – zaštitnički, osjećajno, romantično i brižno.

Kvadrat između Venere i Marsa često govori o samoživosti, i to obično na negativan način, jer postoji odbijanje da se osoba prilagodi ili surađivati ​​kako bi veza ili odnos bili mnogo lakši. Mislim da je izvor kompleks da se ne ispadne slab ili kukavica pred partnerom ako se ne demonstriraju sila, snaga ili dominacija. Osoba zato teži dominantnoj ulozi ili ulozi u kojoj smatra da treba o svemu da se pita io svemu odlučivati, zato što se na taj način dokazuje kao snažna i hrabra. Ako pristane na suradnju, onda smatra da je to neki vid slabosti. Zbog toga je kod ovog aspekta potrebno postaviti pitanje: Koliko želja da se demonstriraju snaga i dominacija remete sklad i harmoniju u vezi i ljubavi ili: Da li veza i odnos podrazumijevaju i gubitak slobode i samostalnosti? Međutim, kod aspekata Venere i Marsa uvijek postoji žudnja za emotivnim i seksualnim uzbuđenjem, pa i pobunom. Potrebno je pogledati u kom je znaku Venera da biste otkrili što toj osobi zaista pričinjava zadovoljstvo. Ako Venera u Škorpionu, onda je zadovoljstvo u jakim i dubokim emocijama i strastima, seksu ili tajnim vezama, ali ako je ova Venera u kvadratu s Marsom u Vodenjaku, onda je ona frustrirana, jer njena zadovoljstva, koja su uglavnom uvijena u tajnu i prikrivena, mogu imati za posljedicu opasnosti i ekstremne okolnosti. Ili, ako je ovaj aspekt u muškom horoskopu, njegova želja impresionirati ženu ili djevojku tako što će eksperimentirati ili uvijek biti okružen društvom i spreman na mnoga iznenađenja, mogu lako poremetiti njegov partnerski odnos. Mars u Vodenjaku pripada svima, i on želi privući pažnju tako što je uvijek dostupan prijateljima, uvijek spreman za društvene aktivnosti, a Venera u Škorpionu ne može nikako to prihvatiti zato što ima stav: Ili si potpuno moj ili te neće biti. Međutim, većina ljudi s nepovoljnim aspektom između Venere i Marsa u stvari ne shvaća kako pravi probleme sama sebi ili kako sama stvara probleme u vezi. Neki su upropastili veliki broj veza zbog impulzivnog ponašanja i sebičnosti, a to je Mars. Prema tome, ovdje postoje dileme tipa da li vrijedno žrtvovati na neki način svoju osobnu slobodu zbog ljubavi ili da li biti spreman na suradnju ili obuzdati svoje impulse na bilo koji način. Kod nepovoljnih aspekata između Marsa i Venere najčešće treba raditi na integraciji rat-mir, ljubav-mržnja, davanje-sebičnost, stvarati-rušiti, jer su to obično suprotnosti i konflikti koji se nalaze unutar ličnosti.

Nemoguće je sve obuhvatiti u jednom tekstu, za ovu temu potrebna je knjiga. Primjerice, nepovoljni aspekti između Mjeseca i Merkura ukazuju na borbu unutar osobe koja se vodi između osjećaja i razuma zato što nisu usklađeni. Razum vuče na jednu stranu, a osjećaje na neku drugu, pa kad idete osjećajima, onda razum signalizira da se nikako ne slaže s tim, a kad idete razumom, onda se osjećaji bune. Često se kod ovog aspekta čovjek jednog od ova dva mora odreći, jer njihovo nerazumijevanje i konflikt govore da ne mogu oba biti zadovoljena. Međutim, ono što je važno razumjeti kod ovog aspekta jest da, ako imate ovakvu borbu unutar sebe, onda ćete je imati i izvana u bližem okruženju, intimnim odnosima ili vezi. Koliko god se borite u sebi s osjećajima i razumom, isto toliko ćete se i izvana boriti s njima zato što je konflikt unutar vas istodobno i konflikt izvana. Postoji mnogo načina kako se manifestira ovaj aspekt ovisno i od znakova gdje se planeti nalaze i njihovih dispozitora. Kao da ste uvijek u dilemi što odabrati i kao da se uvijek pitate: Da li odabrati razumom ili da biram osjećajima? Zbog toga treba razumjeti zašto primjerice dolazi do nerazumijevanja u vašem odnosu i zašto partner ne može razumjeti ono što osjećate ili zašto ne može razumjeti ono što želite mu kažete u vezi s vašim osjećajima. Kako vas razumije kad prvo u vama postoji nerazumijevanje? Zato dolazi i do čestih promjena raspoloženja, nestabilnih osjećaje pa i unutarnjeg nemira, i zato su izvana u vašoj vezi također prisutni promjenjivost, nemir i promjena raspoloženja jednog prema drugom. Kod ovog aspekta se postavljaju pitanja: Koliko su moja osjećanja utjecala na situacije kad je trebalo donijeti razumne odluke, Koliko me je moj razumno razmišljanje udaljilo od žudnje moje duše ili: Koliko mi je razum smetnja da doživim intimnost i bliskost u vezi ili odnosu? Osoba s nepovoljnim aspektima između Mjeseca i Merkura u sebi ima borbu između sljedećih parova suprotnosti: osjećanja-razum, mašta-praktično, nesvjesno-svjesno, unutarnji svijet – vanjski svijet i tako dalje, i dokle god ne integrira ove suprotnosti, u stvarnom svijetu one će se manifestirati u vezama i odnosima.

Kratko ću navesti još nekoliko primjera:
Venera-Saturn često dođe s pitanjem: Dokle ću biti sama? Međutim, nesvjesno negira zadovoljstvo i ljubav, jer kaže: Ako nema boli i patnje, onda nema ni ljubavi. Ili, osoba dugo ne može pronaći partnera zato što još iz prošlosti vuče neku nesvjesnu povezanost s bivšim partnerom. Kako onda pronaći nekog drugog? Možda misli o sebi da nije dovoljno lijepa i privlačna, pa se i ne trudi privući druge osobe ili ima strah da bilo što započne kad je ljubav u pitanju. Uzroke treba tražiti u djetinjstvu i obiteljskom okruženju (opširna tema da bih sad ovdje pisala o tome) i opet treba razmišljati o nekim parovima suprotnosti koji uključuju ove dvije planete, kao što sam navela za Mjesec-Merkur i Venera-Mars.

Sunce-Uran, bez obzira što se ne radi o Mjesecu i Veneri, jer ovaj aspekt ukazuje na buntovnu volju, neposlušnost ili radim sve po svom, nedostatak suradnje, potrebu za neovisnošću i da mi se nitko ne miješa u život i tako dalje, naravno da može utjecati i na partnerske odnose. Postavljate pitanje: Zašto su moje veze nestabilne ?, au stvari unutar vas postoji potreba za stalnim promjenama i uzbuđenjima. Na primjer, ako je ovaj aspekt u ženskom horoskopu, ona lako privlači muškarca koji je nestabilan i kome je u stvari potreban život koji će ga svakodnevno iznenađivati. Ali, ono što treba razumjeti jeste da je on njezino ogledalo. Ovdje treba raditi na integriranju dualiteta ja-drugi, stabilnost-nestabilnost, pripadam sebi – pripadam drugima i tako dalje.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK