Astroportal

Runa feoh, Fehu-Analiza i korijeni rune

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Analiza:
Feoh je sve ono što mislimo da tražimo i što najčešće ne pokazuje sličnost s onim što ćemo eventualno naći. To je također i naš dom, jer nakon svih lutanja osjećat ćemo potrebu za toplinom doma i obitelji. Feoh nas podsjeća da prije duhovnih putovanja moramo biti sigurni u našim fizičkim situacijama. Isto tako uključuje i snagu i naporan rad koji dovodi do bogatstva. Feoh je runa boga Freya (bog plodnosti, koja je također jedan oblik bogatstva).

korijeni:
Fehu je prva Runa Starijeg Futarka. Njezino tradicionalno značenje je “stoka” (cattle). Indoevropski korijen * Peku- je osnova za OE feoh, feo (stoka, imovina, blago – povezano s današnjom engleskom riječi fee, cijena); zatim OHG riječi Fehu, fihu, fieu (stoka, životinje) i OICE riječ fe (vlasništvo, bogatstvo).

Oblik rune podsjeća u neku ruku na rogove životinje, i ona je također povezana sa Bogovima plodnosti, Frejrom i Frejom, odakle potječu njemačke riječi Freude (veselje), Freiheit (sloboda), freien (zavoditi), Friede (mir) i Freund (prijatelj ).

Postoji i veza (objašnjenja malo kasnije) sa IE korijenom * per-, koji označava, otprilike, “unaprijed,” “kroz;” odatle dolaze današnje riječi poput engleske “forth” (naprijed), “further” (dalje), “first” (prvi), “from” (od, iz). Također, tu su OHG Faran (ići), OE faru (putovati), OHG fuoren (voditi).

Jedna linija povezuje Fehu s vatrom; primalna vatra (njem. Urfeuer) je plamen duha (OE feorh – zivot, dusa, duh); također, tu je i OHG Fagar (blistav, svjetleći).

Alternativni načini izgovora:
OHG – Fehu, fahu, fa
OE – feoh
ON – fe, feu, Fehu

Povijesni pogled:
Sjevernim indoevropskim plemenima, stoka je bila središnja točka opstanka.
Kao ključni dio prehrane, ona je bila i mjera bogatstva i uspjeha. Mnoga plemena su bila u manjoj ili većoj mjeri migracijska; obitelji bi spakovale svoju imovinu u kola koja su vukli volovi (otud gorepomenuta veza Fehu s kretanjem). Pojavom zemljoradnje, pojavljuje se i plug koga vuče vo, i veza sa hranom postaje još jača.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM