Astroportal

simbolika brojeva

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

NULA nije broj. Ona stoji na mjestu odsutnih veličina i svakom broju uz koji se nalazi dodaje ili oduzima vrijednost ovisno od toga da li se nalazi ispred ili iza broja. Simbolizira osobu koja ima moć samo po opunomoćenje.
DVA simbolizira ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svjetlo i tamu, božanski par blizanaca). Dvije je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik ali nestabilan život, ali vremenom ipak stižu i životni uspjesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike.
1 je broj početka plodnosti, individualnosti, uspravnosti, falusa, znak čovjeka, djelatnosti, može označavati neumjerenost i sukob. Jedan je simbol bića i otkrivenja Boga, kozmičko i ontološko središte. U životu pojedinca 1 simbolizira vrlo aktivan život sa dosta nestabilnosti i nepredviđenih promjena.
2 simbolizira ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svjetlo i tamu, božanski par blizanaca). Dvije je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik ali nestabilan život, ali vremenom ipak stižu i životni uspjesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike.
3 je temeljni broj koji simbolizira savršenstvo, sveukupnost, potpunost. To je broj muškog principa, broj neba. U životu pojedinca označava ambicije i intelektualne aktivnosti.
4 je broj elemenata, simbol križa, čvrstih i opipljivih stvari, ali i simbol sveobuhvatnosti. U životu pojedinca označava materijalni uspjeh i osigurava zaštitu i potporu za taj uspjeh.
5 je broj sjedinjenja (2 + 3), broj središta, ravnoteže, integriranog savršenstva, samožrtvovanja, čovjeka simbol veze između svijeta svjetla i svijeta tame. U životu pojedinca simbolizira nezavisnost, duhovnu zaštitu, ali i unutarnje sukobe.
6 proskribirani broj, broj zvijeri (Vraga), grijeha, iskušenja između dobra i zla, Boga i Vraga, broj mistične sudbine, uzajamnog darivanja i suparništva, ali može biti i broj posredništva. U životu pojedinca označava nestabilnost, ali i mogućnost izbora (u poslu, u ljubavi itd), u svakom slučaju u životu ljudi Šestice su praćeni velikim iskušenjima.
7 je sveti broj koji označava sveukupni dinamizam. To je broj obnove, prijelaza iz poznatog u nepoznato, broj saveza, ali i tjeskobe. Sedam je svakako težak broj jer prati ekstreme – ili sreća ili nesreća. Zbog toga pojedinac Sedmice doseže uspjeh tek nakon dugih i upornih borbi i napora. Sedmici leže putovanja.
8 je na univerzalnom razini broj kozmičke ravnoteže, broj pravde i promjene, oblika ali na osobnoj razini simbolizira ravnotežu koju tek treba pronaći. Ukoliko Osmica ne pronadje tu ravnotežu slijede kaos i gubici.
9 simbolizira kraj i početak. To je broj neba, punine, analize, cjeline, rođenja, klijanja. Predstavlja svladavanje slabosti, ali može označiti i smrt označavajući kraj puta, ciklusa, jer je simbol transmutacije tj. prelaska u nešto potpuno novo. Na osobnoj razini simbolizira teško ostajanje na jednom mjestu, prelaženje granica i stvarnih (inozemstvo) i imaginarnih. Ako Devetka nije dovoljno mudra i na oprezu, često je u situaciji da “steže petlju”, a može se i osjećati kao da je u zamci, pa je sklona putovanjima da bi olabavila taj stvarni ili imaginarni stisak.
10 je broj objave-dekaloga (deset zapovjedi), sadrži u sebi smrt i život, označava dovršenost i povratak jedinstvu. Na osobnoj razini 10 označava razvoj uz uspone i padove, ali i sreću. Također je povoljan za putovanja.
11 pokriva tajne plodnosti, vezan je za crnu magiju, neumjerenost, nasilje, nerazumnost, sukobe svake vrste. Jedanaest je grb grijeha, nereda, bolesti, konflikta. Na osobnoj razini postaje simbol pobjede u borbi suprostavljenih snaga.
12 je broj prostorno vremenskih dioba, simbol svemira, zodijaka, dovršenosti, sklada. Pokriva aktivnosti i inerciju, sve mogućnosti izbora, simbolizira crkvu i simbol je postojanja. Na osobnoj razini može donijeti materijalne teškoće, velika iskušenja, a zbog mogućnosti izbora (slobodna volja) čovjek 12 čini mnoge pogreške na životnom putu.
13 je većini zapadnjaka broj nesreće, ali se zapravo u njemu krije moć sublimacije. On pokriva princip aktivnosti, dinamizma, fatalnosti, zla i kretanje ka smrti, a to u život pojedinca donosi promjenjivu sudbinu i prisiljava ga na promjene iz korijena.
14 je simbol promjena u ravnoteži s tendencijom ka poboljšanju.
15 Priziva fizičku i materijalnu sreću, ali i upozorava na pretjerivanja (pohlepu) koja mogu dovesti do razočarenja i gubitaka.
16 simbolizira neredovitu sudbinu i ponovne početke nakon padova i iskušenja.
17 je magijski broj i predstavlja kobnost (neizbježnost). Može značiti uspješan život i sreću, ali uvijek uz pomoć sa strane.
18 simbolizira snažnu i razigranu maštu, pogreške zbog nerealnosti i takve osobe lako postaju žrtve prijevare.
19 donosi opći uspjeh i sklad, naročito u ljubavi.
20 je broj iznenađenja, brzih i neočekivanih događaja i uvijek donosi naknade za uložene napore.
21 je simbol zrelosti, simbol savršenosti (3 × 7). To je broj osoba fokusiranih na objekt, označava slobodnu jedinku razapetu između duha i materije, između dobra i zla, to je broj stvorenja. U osobni život pojedinca ovaj broj unosi inspiraciju i zaštitu, au svim naporima donosi uspjeh i sretan ishod.
22 je broj velikih arkana u tarotu, on predstavlja oslikavanje bića u svoj raznolikosti tijekom života. Ovaj broj je simbol svih prirodnih oblika i sveg stvorenog života. Na osobnoj razini ovaj broj može ukazivati ​​na nestabilan život, loš put, neuravnoteženost, na potrebu za okretanjem nove stranice i za konstruktivnim životom.
36 je broj kozmičke uzajamnosti, broj neba i broj tajnih udruženja.
40 označava slutnje, pripreme, iskušenja i kazne. To je simbol završetka jednog ciklusa.
100 je simbol psihičkog rasta.
1000 ima rajsko značenje, a simbolizira savršenstvo života i sreće, besmrtnost.
10 000 je simbol punoće, plodnosti, izobilja i obnove.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM