Sunce u Raku-Učit će nas opraštanju kao nitko do sada!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Staviće nam povez na oči, tek da ne zavaramo srce onim što bismo vidjeli. Blizanci će biti zaprepašteni ovakvom idejom jer je oko za njih organ govora, Škorpioni nepovjerljivo neće pristati na ovu igru, a Strijelac će pohrliti iu prevelikom očekivanju propustiti poantu. A sve što ovo Sunce u vodenom kraljevstvu Raka želi jest da nas odvede do izvora. Izvor našeg bića duboko, tko zna gdje, čami i čeka. Mrak nam je strašan ili nekad zavodljiv. Mrak nam je tabu možda, a možda i put. Ali Rakovima – mrak je postojbina, otadžbina, poznato mjesto u kome od svih jedino oni monopol imaju. Da se šire, da cvjetaju. Pa što dublje udju u pećine poput speleologa i arheologa, što dublje udju u uloge kao glumci i pisci, u dušu kao pjesnici, mistici il ‘kao znanstvenici u svemir – njih više ima. Kao malo toga na svijetu, u mraku se najuspješnije razvijaju i rastu. U ličinkama i zatamnjenim mjestima.

Empate po prirodi, osjećaju svakoga. Pa iako će ih prijatelji opominjati da previše pomažu drugima, da treba više štedjeti sebe, da se prestanu troše i sagorijevaju zbog drugih (zbog Marsa koji je ovdje u padu), i da je prosto vrijeme da izlete iz te uloge spasioca – Rak se neće promijeniti jer on je tu zbog drugih. Možda će vam samo ispričati priču o tome kako je tuga svijeta prevelika, kako je puno nesretnih, i vjerovali vi u to ili ne, reći će vam da izmedju vas ovdje i nekog djeteta u Gani postoji jaka veza. I sve dok planetarna većina ne bude spremna osjeti tu vezu, da se srodi s drugima kao sa sobom u najvećoj tišini – on mora pomaže. Da se nalazi kada zatreba, da prvi bude na licu mjesta neke opasne situacije ili drame. I kao i do sada, da tiho ustupa svoje mjesto drugima zadržavajući za sebe vječitu pozadinu i ulogu obrane, zvao se on patriota ili vratar, Vojska spasa, ili kako god.
Na vaš inzistiranje i pozivanje na psihološke tekstove koji eto, baš ovdje njegov primjer očitavaju od A do Ž, opet će se nasmijati pitati vas mimo svih tih knjiga, tko će nam biti kirurg i liječnik ako svi se odreknu spašavanja, tko će nam biti čuvar , protektor, veliki zaštitnik u širokoj paleti institucija i profesija koje takvo baš ponašanje zahtjevaju? Bilo braniti ljude, životinje, prirodu ili dušu svaku za sebe, bilo da je spašava od nje same ili vijaleta tamnih koji su se nad njom nadvili.

A s hrabrošću nesvakidašnjom je rodjen. Koja ne ratuje nego brani. Čuva. Štiti. Dok svi spavaju kao Batman, dok se svi o kraljevstvo bore on kao John Snow odlazi na vječnu Noćnu stražu. Zato ga i hoće u poslu noćne smjene, dok grad spava. Zato ga i hoće noćni život s treperavim uličnim svjetlima i neonskim reklamama umjesto Sunca. I tu u tom od Sunca sklonjenom paralelnom svijetu pod okriljem mraka vidio je sve. Video je nezaboravne likove zbog kojih vrijedi roditi se ponovno, ali je vidio i najgore svađe, drame i pucnjave, vidio je nevine kako pate i siledžije kako siluju. Čuo je plač ostavljene djece i vrisak bespomoćnih žena, zvuk stakla koje se lomi i muški glas što u strahu i pijanom stanju prijeti. Škripu guma i graju mladih dok ispisuju nove grafite po zidu. Rotacije hitne i milicije dok grad spava, ljubav koja blista u slobodi pokrivena noćnim nebom, na ulicama, na klupama u parkovima … Video je svijet koji živi skriven od pogleda, koji će s jutrom pohitati u Svjetlo kao da se ništa nije dogodilo, a sve se dogodilo. I ljubav i mržnja. I pravda i nepravda. I istina i laž. I šamar i poljubac. I rodjenje i smrt. I urlik i šapat. Sve je upio te nikada zaboraviti. Ne što je zlopamtilo, iako ga smatraju takvim, već da bi prepoznao. Prepoznaje duše. Čuje ono što neverbalno pričate. Osjeća vaš strah ili smirenost, osjeća vašu tegobu ili uzbudjenje.

Zato nam vezuje oči narednih mjesec dana. Da se naučimo hodati po staklu. Da znamo gdje je staklo bez da gledamo. I da nam pokaže da je moguće sačuvati ljubav unatoč svemu. Imati je svaki put još više. Izrastanje i zarastanje rana kroz mrak. Da nas nauči nas najviše bole oni koje najviše volimo. I da je i to ljubav. I ne treba joj se opirati. Da je najteže voljeti, a najlakše mrziti. Da je najteže davati i opraštati. Učit će nas opraštanju kao nitko do sada. Neće nam pričati kako je to dobro za našu dušu ni budući život, već kako je to jedini način da drugog spasite od njega samog. Pa ste upravo nekoga spremili potencijalne uvrede koja će mu skliznuti s usana natrag. Sačuvali ste time cijeli svijet jednog novog ožiljka. Spriječili druge da budu loša verzija sebe. Ako ne možeš pomoći – ne odmaži. Ako moraš ujedes, uješćeš sebe, ali i to je put kroz mrak. U ovom znaku se nalazi baš zato sazveždje psa. I zato Rakovi vole pse. I oni su nekada ujedali za dušu a onda poput Doriana Graya vidjeli da je sve vrijeme to njihova duša bila. Kroz rane i ožiljke do najveće ljubavi koju čovječanstvo poznaje, do tog jednog jedinog Izvora na koje vas je poveo još na početku teksta – a koje se Oproštaj zove.

A prije i poslije toga, spremit vam večeru, naliti još vina, i povesti u kafanu ili na splav, u noćni provod kakav ste čuli da postoji ali ga niste okusili. Ili jeste. I dok njegove oči budu sijale u mraku, vidjet će se koliko je sretan jer ste vi sretni. Njegova sreća je ionako velika kao svemir. Kada ima koga da voli, ima sve.
Možda će poslije odrecitovati neku pjesmu Nerude ili vam prepričati skice iz Šagalovog života. Možda će vas nasmijati dobrom imitacijom, odglumiti besprijekorno poznati monolog iz nekog filma i vi ćete se pitati zašto nije bio glumac. A htio je biti i glumac i bokser i najbolji nogometaš, i slikar i pjesnik i glazbenik i žigolo i biznismen. I znajte da tko god mislite da je, to je ona ista strana koju pokazuje dok onu drugu vidi jedino on sam pred ogledalom kada se zagleda duboko u svoje oči. Tu je sve ono što je preuzeo na sebe i od čega vas i cijeli svijet čuva.

Za kraj zapravo početak, čitajte narednih mjesec dana poeziju. Čitajte i na glas govorite kao da je baš govorite nekome, učite je napamet, pjevajte i pijte vino no češće u društvu sada nego sami. Osjetite strujanje ljubavi i života koje se nježnom riječju budi.

Poznati, rođeni u znaku Raka:

Nikola Tesla, Leibniz, Dalaj Lama, Meryl Streep, Robin Williams, Tom Hanks, Eva Green, Harrison Ford, Patrick Stewart, Philip Seymour Hoffman, John Cusack, Bill Cosby, Geoffrey Rush, Andjelika Hjuston, Ingmar Bergman, Mel Brooks, Gaj Julije Cezar, Aleksandar Makedonski, Julian Assange, Gavrilo Princip, Nelson Mandela, Zinedine Zidane, Mike Tyson, Messi, Phelps, Maldini, Cerdan, Carl Lewis, Juan Manuel Fandjo, Jean Jacques Rousseau, Rembrandt, Frida Kahlo, Marc Chagall, Gustav Klimt, Antonio Gaudi, Amedeo Modigliani, Edgar Degas, Armani, Cardin, Brian May, Carlos Santana, Ian Curtis, 50 Cent, Chris Cornell, Jeff Beck, Jack White, Ringo Starr, Debbie Harry, Bon Scott, Gustav Mahler, Karl Orff, Vasko popa, Tin Ujević, Franc Kafka, Ernest Hemingway, Marcel Proust, Herman Hesse, Ana Ahmatova, Miroslav Krleža, Perl Bak, Richard Bach, Pablo Neruda, EM Remark, George Orwell, Exupery, Hunter S. Thompson, Jean Cocteau, Amélie Nothomb , La Fontaine, Dan Brown

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK