Astroportal

Treća kuća-Koliko imate braće i sestara, odnosno rođaka, iu kakvim ste odnosima s njima

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Prosuđivanje treće kuće

O rođacima, tj. braći i sestrama

Onaj tko želi općenito prosudi o braći i sestrama, mora oblikovati svoje pretpostavke prvenstveno iz horoskopa prvorođenog, jer se u njemu najbolje pokazuje broj braće i sestara koji će biti rođeni nakon njega. Ali, ukoliko se horoskop prvorođenog ne može dobaviti, a natus je i dalje znatiželjan da zna nešto o stanju i kvaliteti braće i sestara, onda se moraju pratiti sljedeće upute:

Prvo, da li će natus imati braću ili sestre.

Drugo, kakvo će biti njihovo stanje.

Treće, da li će natus s njima živjeti u zajednici i slozi itd.

Da li će imati braću ili sestre?

Signifikatori braće i sestara u svakom horoskopu su:

Prvo, treća kuća od pet stupnjeva koji prethode njenom vrhu do pet stupnjeva prije naredne kuće (kao iu drugim sličnim situacijama, primjenjuje se pravilo 5 °).

Drugo, vladar treće kuće i planeta ili planeta umetnute u njoj, ako ima ijedne.

Treće, Mars kao opći signifikator braće, ali i Mjesec kao opći signifikator sestara.

Ako su svi ovi signifikatori ili veći broj njih one planete koje smatramo plodnim, i ako su postavljeni u plodnim znacima, oni razaznaju mnogo braće i sestara. Ako su signifikatori jalove planeta iu jalovim znakovima, onda će ih biti malo ili nimalo.

Ako se nađu osrednja svjedočanstva, tj. ako se jalova planeta nađe u plodnom znaku, ili obrnuto, onda se tu predviđa mali broj braće i sestara, koji je ili uvećan ili umanjen, sukladno brojem signifikatora i njihovom potentnošću, da li se uvećavaju svjedočanstva sterilnosti ili plodnosti.

Plodnim ili prolifičnim planetima nazivamo Jupitera, Veneru, a neki ovdje dodaju Sjeverni čvor pošto je prirode Jupitera i Venere.

Neplodne ili jalove planeta su Saturn i Mars, i također Južni čvor, pošto je iste prirode kao Saturn i Mars.

Luminari pokazuju osrednjost. Ipak, Sunce je mnogo bliže jalovosti, na račun svoje velike topline; Mjesec, zbog toga što je vlažne prirode, više je plodan nego jalov.

Merkur je indiferentan, i ukazuje na mnoštvo kada je združen s plodnim planetima; suprotno kad je postavljen s jalovim, jer on prisvaja prirodu one planeta s kojom je u konfiguraciji.

I tu moraš uzeti u obzir kvalitetu aspekta – konjunkcija ima prednost nad trigonom, trigon nad SEKSTIL, sekstil nad kvadratom, kvadrat nad oporbom, a također partilni aspekt nad platikom aspektom (partilni aspekt je onaj koji dva planeta ostvaruju na istom stupnju, poznatiji kao egzaktni aspekt. platikom aspekt je onaj koji ostvaruje planeta na različitim stupnjevima).

Priroda znakova u prosuđivanju braće (postoje male razlike među starim astrolozima kada je riječ o plodnosti znakova; neki su smatrali da Ovan može dati potomstvo, doduše rijetko (al-Biruni, Paulus); Paulus je smatrao Vodenjaka neplodnim znakom, a al-Biruni je smatrao neplodnom samo prvu polovicu Jarca dok je drugu polovicu koja završava ribljim repom smatrao plodnom itd)

Ovan: iz razloga što Mars, sterilna planeta, ima ovaj znak za svoj dom a Sunce egzaltaciju, on je više znak jalovosti nego obrnuto.

Bik: cijeni se više kao plodan nego jalov, jer je dom Venere koja je plodna, i egzaltacija Mjeseca.

Blizanci: prosuđene je kao neplodan, pošto je kuća Merkura koji ne raspoznaje ništa sam po sebi.

Rak: plodan znak; on je dom Mjeseca i egzaltacija Jupitera.

Lav: smatra se jalovim, jer je dom Sunca i lavovi rijetko rađaju mlade.

Djevica: nosi ime jalovog znaka, jer device same po sebi ne rađaju.

Vaga: više je znak plodnosti, jer je dom Venere, a Saturn ima egzaltaciju (Lily nije mislio da je vaga plodnija zbog Saturnove egzaltacije u tom znaku već da je upravo Saturn odgovoran što vaga nije plodnija).

Škorpion: iako dom Marsa, ipak općeprihvaćen kao plodan.

Strijelac: uvijek smatran plodnim zbog kuće Jupitera.

Jarac: znak malo djece koji inklinira jalovosti.

Vodenjak: bez sumnje više plodan nego jalov.

Ribe: vrlo plodan, jer je dom Jupitera i egzaltacija Venere; on je znak mnogo djece.

POGLAVLJE CXIX

O bogatstvu i stanju braće

Prema stanju signifikatora, prosuđujemo o njihovom bogatstvu. Pa, ako su svi ili je veći broj njih snažan, oni nagovještavaju sretno stanje, dug život, čast i bogatstvo braći i sestrama, i da će natus od toga imati dobro. Obrnuto je označeno ako su signifikatori slabi.

Ako je dio njih slab, a dio snažan, onda će neki od njih imati osrednje bogatstvo, a drugi mnogo nevolja. Ovo se također mora podrobno razmotriti: ako svi ili najveći broj signifikatora bivaju snažni i ako je među njima Mjesec dobro postavljen, a Mars se pokaže slabim, to je argument da će sestre biti sretnije nego braća. Ali, ako je obrnuto, ako je Mars snažan a Mjesec slab i oštećen, to ukazuje da će braća biti boljeg položaja i bolje živjeti nego sestre.

POGLAVLJE CXX

O zajedništvu ili slozi natusa sa svojim braćom i sestrama

Ako se dobronamjeran aspekt nađe između vladara prve i treće kuće, to označava slaganje i uzajamnu dobru volju među njima, tj. između natusa i njegove braće i sestara. Ako se kvadrat ili opozicija zadese među njima, neće biti znakova slaganja među njima. Ako nema nikakvog aspekta, neće biti nikakve ljubavi među njima.

Ono što je rečeno za braću i sestre i njihovu uzajamnu dobru volju jednih prema drugima, može biti primjenjeno na rođake, susjede ili krvne srodnike.

Ja obično nalazim da, i ne pamtim da sam ikada pogriješio, u čijim horoskopima pronađem peregriniranog Saturna u trećoj kući ili Marsa ili južni čvor postavljen tamo, neočekivano iznikne mnogo neljubaznosti, mnogo neslaganja i svakojakih situacija u kojima je natus neprekidno uznemiravan u svom načinu života od strane vlastite krvi i mesa.

Ako vladar Ascendenta u kvadratu ili opoziciji sa Saturnom ili Marsom ili obojicom, može se očekivati ​​samo malo ljubavi među braćom. Ako vladar treće kuće Mars i ako podržava vladara Ascendenta trigonom uz recepciju, natus će se dobro slagati sa svojom braćom iako će među njima samima postojati neslaganje.

Vladar treće kuće na Ascendentu, u slaganju s vladarom Ascendenta ili u uzajamnoj recepciji, ili ako je jedna ista planeta vladar i treće i prve kuće, onda će biti velikog slaganja između natusa i njegove braće.

Natus će imati korist i profit od svoje braće i sestara ili rodbine, ako je vladar treće kuće združen s Fortunom ili njenim vladarom, na dobrom mjestu neba (dobra mjesta neba su sve benefične kuće). Južni čvor u trećoj kući i vladar druge kuće spaljen, pokazuju da će natus imati štetu u svom imetku zbog ili od svoje braće.

Ovan ili Vaga u prvoj kući ukazuju da su braća lošeg stanja ili neprijatelji. Rak ili Jarac su argumenti moćnih rođaka ili braće, ali beskorisnih, više neprijateljski. Lav ili Vodenjak u prvoj kući – braća se ili ne slažu ili potiču nevolje natusu (Slično tumačenje nalazimo i kod Doroteja koje prenosi Ibn Ezra u svojoj Knjizi o rođenjima. Razlog za ovo je sljedeći: kad se prema sustavu cijelih znakova Ovan nađe na Ascendentu, onda će treći znak od ascendenta biti znak Blizanci kojim vlada Merkur. znak Djevice se u tom slučaju nalazi u VI kući, pa Merkur koji također vlada tim znakom, nosi sobom i negativnu simboliku VI kuće. Sasvim slično, ako se Vaga nađe na Ascendentu, onda je Strijelac u III kući, a Ribe u VI kući, pa Jupiter kao vladar objedinjuje signifikacije braće i značenja maleficna VI kuće. Opet, ako se na Ascendentu nađe znak Jarca, tada je u III kući znak Riba, a znak Strijelca je u XII kući, pa tako opet Jupiter nosi kako simboliku rođaka, tako i maleficni simboliku XII kuće).

Merkur u opoziciji s Marsom ukazuje na neslaganje. Ono što je rečeno za braću, shvati za rođake i susjede također.

POGLAVLJE CXXI

broj braće

Procijeni to od znaka u trećoj kući. Ako plodan, i njegov vladar također, reci da će natus imati mnogo braće i obrnuto. Onoliko planeta koliko podržava treću kuću ili njenog vladara iz muških znakova, toliko će braće natus imati; ako se nađu u ženskim znakovima, onda toliko sestara.

Ako planete koje su signifikatori podržavaju jedna drugu dobrim aspektima, oni će živjeti; ako podržavaju lošim aspektima, oni će umrijeti. Spaljen Mars ukazuje na malo braće i smrt mlađeg, ako postoji. Vladar treće kuće spaljen ili Sunce u trećoj kući ili u opoziciji sa Jupiterom, označava malo braće i da oni neće imati dug život.

Saturn ili Jupiter u prvoj kući, natus je ili prvorođeni ili će živjeti bolje od svih ostalih. Saturn ili Sunce na bilo kojem od kutova u svom esencijalnom dostojanstvu, ili ako je jedna od tri superiorne planete (Saturn, Jupiter i Mars) vladar Ascendenta iu trećoj kući, ili ako je vladar treće kuće inferiorna planeta (Venera, Merkur i Mjesec) i na Ascendentu, onda je natus ili prvorođeni ili će živjeti na najbolji način u odnosu na ostale.

Drevni su vršili prosuđivanja ove kuće na način kojim su u velikoj mjeri odbacili Ptolomeja, koji je iziskivao prosuđivanje od znaka na MC jer je to kuća majke (Zapravo, Ptolomej nigdje ne spominje da X kuća treba da se razmatra za pitanja majke, već da toj kući pripadaju sva djeca rođena od iste majke. Pretpostavlja se da je pogrešan prijevod nekoliko riječi doveo do toga da se X kuća dodjeli majci. U ranoj helenističkoj tradiciji nema izvora koji bi to opravdali. Prema riječima Roberta Schmidta (Ptolomej, Tetrabiblos, knjiga 3, poglavlje 6), vrsnog poznavatelja helenističke astrološke tradicije, zabuna je vjerojatno nastala zato što Ptolomej spominje deseto mjesto od mjesta majke, a koje se povezuje s pozicijom Mjeseca u noćnim rođenjima odnosno poziciju Venere u dnevnim rođenjima: “… koja se tiču ​​samo djece iste majke , prirodnije je promatrati ih kulminirajuće dvanaestine mjesta majke, to jest mjesta gdje se nalazi Afrodita po danu, a Mjesec po noći. to je zato što ovaj zoidion i onaj koji ga slijedi predstavl jaju mjesta koja se tiču ​​djece majke, a koje je isto kao i mjesto koje se razmatra za srodnike potomstva), i po danu od Venere, noću od Mjeseca i od one kuće koja slijedi MC, što mora biti jedanaesta kuća u horoskopu.

I on kaže, ako dobroćudne planete podržavaju ta mjesta, onda možemo predvidjeti mnogo braće. Ovdje je, bez sumnje, mislio na to ako natus želi znati da li će imati više braće ili sestara od iste majke od koje je i sam rođen, jer to onda ima veliku vjerojatnost istine i razuma.

Inače, način koji sam ja opisao mnogo je više sleđen i mnogo razumniji. A u ovome Ptolomej stoji sam, nepraćen od Grka, Židova, Arapa ili Latina.

Stultum est absque démonstration prije aliis uni CREDERE (Istina mora biti demonstrirana prije nego što se u nju povjeruje).

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK